Assistenten en praktijkondersteuners – Siebeling & Suijker Huisartsen – Kortenhoef
Siebeling & Suijker Huisartsen
Oudergaarde 2 1241 AX
Kortenhoef
Spoed toets 1

Assistenten en praktijkondersteuners

Doktersassistenten

Onze doktersassistenten zijn Wilma Harder, Laura van Erven en Lilian Jagtenberg. Alledrie zijn zij ook triagist, dat betekent dat ze een speciale opleiding hebben gedaan om telefonisch het spoedeisende karakter van klachten in te schatten. Om die reden kunnen zij u ook vragen om extra informatie over de klachten. De assistenten kunnen u advies geven over veel voorkomende klachten en helpen met het regelen van praktische zaken. Het assistentenspreekuur is op maandag en vrijdag. U kunt voor de volgende medische handelingen bij de assistente een afspraak maken:

  • oren uitspuiten
  • meten van de bloeddruk, bloedglucose, ecg (hartfilmpje) maken
  • urine onderzoek, zwangerschapstest, uitstrijkje maken
  • verbinden en controle van wonden
  • vaccinaties, injecties, hechtingen verwijderen

Praktijkondersteuner Somatiek

Onze praktijkondersteuners huisartsenzorg somatiek (POH-s) zijn Nelleke van Katwijk en Astrid Zimmer. De POH-s is een verpleegkundige, die opgeleid is om patiënten met één of meer chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma en COPD te begeleiden. Voor de volgende zaken kunt u een afspraak maken bij de POH-s:

  • Astma/COPD: longfunctieonderzoek, medicatie en leefstijladvies.
  • Begeleiding stoppen met roken.
  • Diabetes: leefstijladvies, begeleiding medicatie en zelfcontrole.
  • Ouderenzorg: het vroegtijdig opsporen van problemen zoals bijvoorbeeld frequent vallen of geheugenproblemen. Ondersteunen bij het organiseren van de zorg/ thuiszorg.

Praktijkondersteuner GGZ

Rosalie Wesselink is onze praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Zij begeleidt mensen met psychische klachten zoals stress, angst, somberheid, slaapproblemen, etc. Zij helpt u om meer inzicht te krijgen in uw klachten, kan een kortdurende behandeling geven en ondersteuning geven om met klachten om te gaan. Zij kan u ook helpen met een verwijzing naar een psycholoog.

U kunt ook gebruik maken van de zelfhulpmodules die online worden aangeboden (minddistrict). De POH-GGZ kan u hierin begeleiden.

Praktijkondersteuner Jeugd

Kinderen met psychische klachten kunnen begeleid worden door onze praktijkondersteuner Jeugd (POH-Jeugd). Cynthia Joseph werkt vanuit de Huisartsenpraktijk Hoflaan.